Tegenwoordig is fotograferen door een verrekijker of telescoop erg makkelijk. Bijna iedereen heeft wel een "fototoestel" bij zich: de telefoon. De meeste telefoons maken prima foto's. De laatste generaties zelfs hele goede. Zelfs zonder hulpmiddelen kunt u met u telefoon al een snelle foto door een verrekijker of telescoop maken. Maar met een speciale adapter gaat het heel makkelijk en beter.

Deze vorm van digiscopen, het zogenaamde phone-scoping, is het meest eenvoudig en populair. Meestal wordt het toegepast met een telescoop, maar ook met een verrekijker is phone-scoping mogelijk. Bij deze vorm van fotografie is het niet nodig om belichting e.d. in te stellen, want dat doet de telefoon veelal automatisch. 

Om door een telescoop of verrekijker foto's te maken met een mobiele telefoon heeft u een adapter nodig. Deze adapter bestaat altijd uit twee delen: een deel voor de telefoon en een deel
voor de oculairlens van de telescoop (of verrekijker). De telefoon wordt in het ene deel geklikt, de juiste ring voor het oculair wordt aan de telefoonadapter bevestigd. Het adapterdeel voor de telefoon is zo gemaakt dat de fotocamera altijd goed gecentreerd achter de oculairlens van de telescoop (of verrekijker) geplaatst wordt. Het adapterdeel voor de oculairlens van je de telescoop (of verrekijker) zorgt ervoor dat het geheel stil gehouden kan worden voor de lens van de telescoop.
Omdat er veel verschillende telefoontoestellen en veel verschillende telescopen in de handel zijn, is het altijd een puzzel om de juiste combinatie te vinden. Het Vogelinformatiecentrum is dealer van Phone Skope adapters.Dit betreft een uitgekiend systeem met voor veel telefoons (alle S modellen van Samsung en verschillende I-phones) en telescopen / verrekijkers goed passende adapters. 


Bezig met laden...

Mocht u geinteresseerd zijn in digiscopen, maar kunt u de juiste adapter-set niet vinden, neem dan even contact met ons op via de email.


 
 
 
© 2009 - 2016 Vogelinformatiecentrum Texel